Inrichting woning in Amsterdam.

De uitdaging in dit project lag 'm vooral in het kleine oppervlak van de woning. Door creatief met ruimte om te gaan en focussen op wat we echt belangrijk vinden in een woning kunnen we toch ruimtelijk leven op een klein oppervlak. Deze woning is 49m2,  gebouwd rond 1930 en ligt in een hippe wijk in Amsterdam. Omdat de woning bijna een eeuw oud is zijn er klassieke elementen gecombineerd met moderne van nu. In de keuken is gebruik gemaakt van gespoten paneeldeuren gecombineerd met een massief eiken blad. Uiteraard is de keuken voorzien van alle luxe en inbouwapparaten. De afzuigkap is op industriële wijze wegwerkt met een centrale afzuiging.  

Het badkamermeubel is gemaakt van berken multiplex met top van HPL. Een HPL plaat bestaat uit een houtvezel- of papierkern en twee toplagen. De kern van de plaat bestaat uit verschillende lagen houtvezel en papier dat doordrenkt is met fenolhars. Tijdens de productie worden deze lagen samengeperst onder hoge druk en bij een hoge temperatuur. De hars die gebruikt wordt, is een zogenaamde thermoharder. Dat betekent dat de hars hard wordt onder invloed van warmte. Door het samenpersen wordt de plaat verdicht en ontstaat er een zeer dichte en keiharde plaat. De toplagen zijn dermate hard en dicht dat zonlicht en vocht niet kunnen doordringen in de plaat. Dit maakt de plaat zeer geschikt voor gebruik in de badkamer en is daarom erg duurzaam.

Het wandmeubel is van teak afgewerkt met een hardwaxolie, de olie zorgt voor bescherming en geeft de nerf een mooie diepe kleur. De tafel is ook van teak en een houten zwart frame. 

11.jpg
4.jpg
9.jpg
10.jpg
15.jpg
2.jpg
7.jpg
8.jpg